Mollet del Vallès

El PSC de Mollet en defensa de l'educació pública

  • Actualizado:
  • Creado:

Després de molts anys de retallades dels governs de dretes a Catalunya (CiU, JxSí, etc.), continuem patint la desorganització i improvisació d’un aspecte tant important com l’educació amb el nou Departament d'Educació d'ERC

Des del PSC de Mollet ens posicionem al costat de l’alcalde Josep Monràs en defensa de l’educació pública de la ciutat, i afirmem que aquesta defensa passa per una planificació escolar a mig termini consensuada amb la comunitat educativa. Aquesta planificació ha de permetre conèixer on som i cap a on anem, amb criteris objectius i compartits, i tenint en compte la globalitat del municipi.

 

Després de molts anys de retallades dels governs de dretes que han buscat la destrucció dels serveis públics a Catalunya (CiU, JxSí, etc.), continuem patint la desorganització i improvisació d’un aspecte tant important com l’educació amb el nou Departament d’Educació d’ERC. Caldran molts anys per a revertir aquestes polítiques privatitzadores, que a Mollet han estat esmorteïdes perquè l’Ajuntament ha seguit apostant amb importants esforços per les Escoles Bressol Municipals, l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Pla Educatiu d’Entorn, l’Escola d’Educació Especial Can Vila i molt més, en uns anys on el Departament d’Ensenyament va abandonar l’educació a la ciutat.

 

Nosaltres ho tenim clar, és un moment de baixa natalitat i per tant caldrà prendre decisions per a configurar correctament el mapa escolar de Mollet. Però aquestes decisions cal que siguin valentes, i la nostra aposta és una rebaixa generalitzada de les ràtios a les aules, fet que no suposa més despesa per a l’administració, però que evidentment implica augmentar la qualitat educativa. I encara més en aquests moments de canvis i innovació educativa, i on la inclusió a les aules no s’ha portat a terme correctament per falta de recursos.

 

Per tant, des del PSC de Mollet refermem el nostre compromís amb l’educació pública, i demanem aquestes mesures que no comporten augments de recursos econòmics, sinó que depenen de la voluntat de fer les coses bé en un tema tant important per a tots nosaltres com és l’educació dels nostres infants.