Mollet del Vallès

La pitjor política

  • Actualitzat:
  • Creat:

Per a alguns, la política és omplir-se la boca amb eslògans, sense pensar en la gestió diària.

Novament, avui hem estat testimonis de la pitjor política, la política espectacle, que només busca un titular, la que destrueix el que és de tots, en comptes de construir una ciutat amb uns serveis públics de la millor qualitat possible.

 

Canviem Mollet demana “solucions per les famílies en llista d’espera de les escoles bressol”, deixant entreveure que l’Ajuntament no vol oferir aquesta solució a les famílies. La realitat però, és ben diferent, i ha estat explicada en múltiples ocasions als regidors i regidores de Canviem Mollet, tant personalment, com en l’últim Consell Escolar Municipal. És per això que rebem amb decepció aquesta comunicació, perquè és un tema ja explicat, i no entenem l’objectiu de posar-lo sobre la taula, si no és per a fer mal al govern i al servei.

 

En un context generalitzat a tot Catalunya de baixa natalitat, les escoles bressol municipals de Mollet continuen amb dades de preinscripció més altes que les places ofertades, producte de la confiança obtinguda durant més d’una dècada de servei de màxima qualitat per a les famílies molletanes. Aquesta diferència entre preinscripcions i ofertes, fa que algunes famílies quedin en llista d’espera cada any. Aquesta llista d’espera és utilitzada per cobrir les baixes que es produeixen durant el curs, i habitualment s’acaba el curs escolar amb la llista d’espera esgotada.

 

La nota de premsa de Canviem Mollet, a més, demostra un profund desconeixement del funcionament d’aquest servei públic. D’una banda, hi ha 38 famílies en llista d’espera (37 ja a dia d’avui), però Canviem Mollet hauria de recordar que tenim 3 escoles repartides per la ciutat, cadascuna amb grups d’1-2 i 2-3 (i a la Xarranca grup de lactants). Per tant, aquestes les famílies estan repartides en les diverses escoles i grups, no hi ha cap acumulació d’alumnes que permeti obrir un nou grup. A més, tant a les escoles bressol Pinetons i Filadora, les escoles estan plenes físicament, no hi ha cap espai lliure. Per tant, volem tornar a deixar clar que no és que no es vulgui oferir una solució, és que no és possible amb el nombre d’alumnes que hi ha actualment en llista d’espera.

 

Per a Canviem Mollet, la política consisteix únicament en demanar i demanar, però la sostenibilitat dels serveis públics és clau per a assegurar la qualitat i continuïtat dels serveis. En un any on l’Ajuntament de Mollet posa en marxa el nou sistema de tarifació social (amb l’augment de recursos destinats que això suposa), creiem que hem d’actuar amb prudència. Per a alguns, la política és omplir-se la boca amb eslògans, sense pensar en la gestió diària. Des del govern socialista seguirem treballant per a que la nostra ciutat continuï gaudint d’unes escoles bressol de màxima qualitat.